Latest News

Contoh Pidato Bahasa Jawa Tentang Pramuka

Contoh Pidato Bahasa Jawa Tentang Pramuka


Assalamu'alaikum wr. wb
Salam Pandu
Pinujia Allah sing kita nyana ridhonya lan Gusti kita ngomong suwun kanggo kabeh sih rahmat. Kita ndedonga pangestune Sang Prabu nabi SAWyang kita tansah nyana intercession ing dina qiyamat mengko.
O generasi saka budding bangsa, supaya kita nggawe minangka semangat kanggo nambah kualitas kita nindakaken tristya Dharma dasa Pramuka lan Pandu. kita bisa !!!

Minangka Pandu enom, ayo sinau bebarengan bab fungsi Papan wisata ing Indonesia, Sejatine funsgi saka Pramuka yaiku:

Aktivitas saka kapentingan kanggo anak utawa muda
Menarik aktivitas kene temenan fun aktivitas lan pendidikan ngemot. Mulane ing game kudu duwe waƩ lan aturan saka game, supaya iku ora sejatine sifate aktivitas hiburan mung. Amarga iku luwih tepat, kita nelpon iku kegiatan menarik.

Layanan kanggo wong diwasa
Kanggo wong diwasa wewaton tambahan maneh game, nanging tugas sing mbutuhake sincerity, pejah, lan pengabdian. Wong diwasa duwe kewajiban kanggo tanpo pekso ngaturake piyambak kanggo sukses prestasi pengaturan gol.

Lan fungsi utama Pandu kanggo generasi enom minangka alat kanggo komunitas lan organisasi
Wewaton tambahan alat kanggo masyarakat kanggo ketemu karo kabutuhan masyarakat lokal, lan uga alat kanggo organisasi kanggo entuk pengaturan gol. Supaya wewaton tambahan minangka ngleksanani ajeg diwenehi ing Unit saka Pramuka mung alat mung, lan ora tujuan pendidikan.

Saka ing kono kita ngirim usaha kanggo nambah saben gerakan wewaton tambahan minangka panggunaan.

Tepok Pandu
Apa O wong enom apa ana tujuan Pandu Pramuka ?????
Bener tujuan Gendhera banget larang regane amarga saka Gerakan Pramuka yakuwi kanggo ngajari bocah lan nom-wong prinsip-Indonesia dhasar prinsip lan Metode saka Gendhera kang implementasine ngarang kahanan, kapentingan lan pembangunan bangsa lan wong Indonesia supaya;

Cub Pramuka menyang pribadine manungsa lan Noble karakter lan dhuwur mental, moral, karakter lan kuwat iman theists.

Pramuka Cub dadi wong dhuwur Intelligence lan skill.
Pandu anggota dadi kuwat lan sehat manungsa physique.
Pramuka Cub dadi wong sing dadi warga Indonesia Pancasila minded, manut lan manut kanggo Republik Indonesia; dadi anggota masyarakat sing apik lan migunani, lan saged nganakake a saged bangsa bangunan.

Ing goal punika ngimpi saka Gerakan Pramuka. Mulane kabeh aktivitas di tangani dening kabeh unsur saka Gerakan Pramuka ngirim mimpin kanggo prestasi iki gol.

Sadurunge kita mungkasi, Pramuka iku masyarakat pendidikan carane kita uga lan miturut kabeh aturan. ayo padha njupuk iki minangka bebaya dina semangat Pandu kanggo nambah kualitas kita pribadi poto urip luwih apik, amarga kabeh impen bisa teka bener yen kita bisa njupuk akeh.

Salam Pandu!
Wassalamu'alaikum

0 Response to "Contoh Pidato Bahasa Jawa Tentang Pramuka"